Go to footer

Przejdź do treści

pop wspomaga się elktroniką

Muzyka popularna. Czy powrót Britney uważasz za udany? Kto według ciebie jest królową popu?

pop wspomaga się elktroniką

Postprzez SoundSeeker » 15 Lut 2010, 13:37

Ciekawym zjawiskiem w ostatnim czasie jest współpraca gwiazd popu z producentami muzyki elektronicznej. Nie rozdrabniam się nad widoczną w opisie tematu Bitney, która spektakularny powrót zawdzięcza albumowi z nowoczesnym brzmieniem tanecznej muzyki elektronicznej, ale uwagę kieruję na gwiazdy znane od lat, dla których producent z gatunku Trance czy House to nie lada... no właśnie, postęp? Z tego trendu skorzystała m.in. Madonna. Sukces jej wcześniejszych produkcji (takich jak "What It Feels Like for a Girl" z Paulem Oakenfoldem) pokazał kierunek, w którym (sądząc po ostatnim albumie Hard Candy) będzie zmierzać.
Co sądzicie o kooperacji różnych stylów muzycznych? To zagłada obecnego podziału gatunkowego? A może ratunek dla wypalających się gwiazd?
SoundSeeker

Re: pop wspomaga się elktroniką

Postprzez krzychuuu » 16 Lut 2010, 20:43

Myslę że muzyka pop sama w sobie jest nudna i ma beznadziejny beat,dlatego to gwiadzy siegaja po inne gatunki muzyczne.Trance staje sie bardzo popularny wśród ludzi i dlatego tyle kombinacji.uWAZAM TEZ ŻE bENNY bENASSI zrobił fajny remix z madonna:))nie ma co to babka na czasie:)
krzychuuu

Postprzez Naska » 01 Mar 2010, 18:10

Ja osobiście słucham praktycznie każdego rodzaju muzyki, także nie przeszkadza mi mieszanie stylów przez gwiazdy pop. Śmieszy mnie tylko, gdy piosenkarka/piosenkarz próbują na siłę udowodnić że są innymi osobami niż je postrzegamy i zmieniają swoje piosenki na ostrzejsze, co w tym wypadku jest śmieszne
Naska

Postprzez SoundSeeker » 02 Cze 2010, 14:21

I kolejna akcja pop-elektronika: nowa płyta Kylie Minogue "Aphrodite" nagrana z pomocą m.in. Calvina Harrisa i NERVO. I niech ktos mi powie, ze w muzyce elektronicznej nie drzemie ogromny potencjał twórczości XXI wieku, skoro gwiazdy próbują się po niej wyciagać z dołka (i nawet nieźle im to idzie) ;)
SoundSeeker

Wróć do Strona główna

Wróć do Pop

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość