Go to footer

Przejdź do treści

Meryl Streep

Polscy, zagraniczni - Lubiani i nie.

Meryl Streep

Postprzez bariball » 01 Gru 2010, 15:23

Uwielbiam tą aktorkę. Praktycznie każdy film z jej udziałem jest świetny. Dwa Oskary, 25 innych nagród i ponad 100 nominacji. Ten dorobek o czymś świadczy.
bariball

Re: Meryl Streep

Postprzez ewamar » 16 Gru 2010, 12:39

To prawda. Filmy z tą aktorką są zawsze dobre. Na mnie wywarł wrażenie film Godziny. To film poruszający emocjonalnie, z niezwykłą atmosferą. O życiu - dojrzale i mądrze. Zmusza do refleksji i innego spojrzenia na życie.
Na pewno na wartość filmu wpłynęła obsada - oprócz Maryl Streep, Julianne Moore, Nicole Kidman i Ed Harris.
Film na pewno nie jest dla miłośników głupawych polskich produkcji.
ewamar

Postprzez swallow » 17 Gru 2010, 10:01

Jakie masz na myśli głupawe polskie produkcje?
swallow

Postprzez ewamar » 17 Gru 2010, 10:21

O! Dużo by pisać na ten temat. Na przykład ostatnio nakręcone "komedie". W cudzysłowie, bo trzeba mieć wyjątkowo prymitywny gust, żeby cokolwiek tam śmieszyło. Np "Ciacho" z tego roku. Tego typu gniotów jest niestety coraz więcej.
Chociaż muszę przyznać, ze niektóre polskie filmy psychologiczne, są warte obejrzenia. Oglądałam niedawno "Plac zbawiciela". Film poruszający, daje do myślenia.
Ale nie mogę zrozumieć, dlaczego we wszystkich filmach polskich leży ścieżka dźwiękowa. Słychać głośno wszystkie chrząkania, ciamkania, oddechy, a dialogi często są kompletnie niewyraźne.
ewamar

Postprzez mufurcin » 15 Lut 2011, 16:39

ja też ją bardzo bardzo lubiem!
mufurcin

Wróć do Strona główna

Wróć do Aktorzy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości