no i doczekałem się

w dzień premiery kurier dostarczył świeżutką płytkę. pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, zapakowana w eleganckie pudełko tekturowe, w środku płyta i komiks, po uważniejszym przyjrzeniu się, zauważyłem, że pudełko ma drugie, ukryte dno, po dostaniu się do środka znalazłem kolejną płytę
najpierw oczywiście odpaliłem główny krążek, zaczyna się od naszkicowania akcji przez lektora, w klimacie rodem z kroniki kryminalnej, dowiadujemy się o Nikodemie, przestępcy z Łodzi. lektor zresztą jest obecny w każdym utworze, opisuje akcję niczym lektor w filmie, OSTR zaś wcielił się w Nikodema i opowiada historię widzianą oczami bohatera.
OSTR nie mylił się, że płyta jest niesamowita i wcześniej nic takiego w Polsce nie powstało. album można porównać do świetnego filmu, ciekawa historia, zwroty akcji a całość w sceneriach Łodzi. niesamowita muzyka w klimatach thrilleru, momentami nieco industrialna, okraszona świetnymi cutami DJ Haem'a. ostre teksty Adama, jak i sama historia faktycznie są "Tylko dla dorosłych".
jakby komuś było mało, to na bonusowym krążku znajduje się 18 zupełnie nowych tracków OSTRego, jak zwykle na wysokim poziomie lirycznym i z genialnymi bitami.
reasumując, warto było czekać i warto było wydać te 36 pln na tak świetny materiał i nagrodzić artystę za ciężką pracę.