Go to footer

Przejdź do treści

OSTR - Tylko dla dorosłych

Wolisz gangsta rap czy inteligentny hip-hop? East Coast? West Coast? Polski rap? Który album jest dla ciebie klasykiem?

OSTR - Tylko dla dorosłych

Postprzez no_mercy » 17 Lut 2010, 23:31

26 lutego wychodzi nowa płyta OSTRego, zacieram już ręce i drepczę w miejscu z niecierpliwości. Są tu jacyś fani OSTRego? Co sądzicie o singlu promującym nadchodzącą płytę?

Jakby jeszcze ktoś nie słyszał:
http://www.youtube.com/watch?v=yJnCzzGAXVE
no_mercy

Re: OSTR - Tylko dla dorosłych

Postprzez SoundSeeker » 18 Lut 2010, 13:26

Ja czekam! Niestety jako biedny student nie wspomogę OSTRego i wytwórni zakupem CeDeczka, będę musiał ściągnąć z netu...
SoundSeeker

Postprzez no_mercy » 18 Lut 2010, 22:07

Szkoda, wielka strata dla Ciebie. Album ma być na bardzo wysokim (niespotykanym dotąd w Polsce) poziomie edytorskim. Będzie dołączony komiks. Patrząc na track listę, myślę, że kawałki będą opowiadały jakąś historię krok po kroku a komiks będzie ją dopełniał. Mimo wszystko uważam, że powinieneś zrezygnować z jednego melanżu dla tego albumu ;)
no_mercy

Postprzez SoundSeeker » 19 Lut 2010, 12:33

Kolega z pracy zamówił sobie płytę więc przejrzę :P na pewno będę miał to na uwadze :)
SoundSeeker

Postprzez no_mercy » 27 Lut 2010, 15:56

no i doczekałem się :) w dzień premiery kurier dostarczył świeżutką płytkę. pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, zapakowana w eleganckie pudełko tekturowe, w środku płyta i komiks, po uważniejszym przyjrzeniu się, zauważyłem, że pudełko ma drugie, ukryte dno, po dostaniu się do środka znalazłem kolejną płytę :)

najpierw oczywiście odpaliłem główny krążek, zaczyna się od naszkicowania akcji przez lektora, w klimacie rodem z kroniki kryminalnej, dowiadujemy się o Nikodemie, przestępcy z Łodzi. lektor zresztą jest obecny w każdym utworze, opisuje akcję niczym lektor w filmie, OSTR zaś wcielił się w Nikodema i opowiada historię widzianą oczami bohatera.

OSTR nie mylił się, że płyta jest niesamowita i wcześniej nic takiego w Polsce nie powstało. album można porównać do świetnego filmu, ciekawa historia, zwroty akcji a całość w sceneriach Łodzi. niesamowita muzyka w klimatach thrilleru, momentami nieco industrialna, okraszona świetnymi cutami DJ Haem'a. ostre teksty Adama, jak i sama historia faktycznie są "Tylko dla dorosłych".

jakby komuś było mało, to na bonusowym krążku znajduje się 18 zupełnie nowych tracków OSTRego, jak zwykle na wysokim poziomie lirycznym i z genialnymi bitami.

reasumując, warto było czekać i warto było wydać te 36 pln na tak świetny materiał i nagrodzić artystę za ciężką pracę.
no_mercy

Postprzez mario » 15 Mar 2010, 16:05

Czy ktoś jest z Łodzi? Idziecie na koncert?
mario

Postprzez no_mercy » 12 Kwi 2010, 18:31

Ja niestety nie mogłem iść (choroba dzieci), jadę za to w ten weekend do Zduńskiej Woli na jego koncert (o ile nie odwołają, ale póki co nie zapowiada się na to). Tyle, że nie będzie z ŁDZ Orkiestrą i Cadillac Dale'em, ale i tak liczę na udany koncert. A Ty byłeś w Łodzi na koncercie?
no_mercy

Postprzez rekin1234 » 04 Lut 2011, 14:14

ja jestem OSTR, moim zdaniem oni są obecnie najlepsi na scenie hiphopu w Polsce!!! Ich utwory są brutalnie fajne!!!
rekin1234

Wróć do Strona główna

Wróć do Hip hop

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości