Go to footer

Przejdź do treści

House, Electro, Trance

Kiedyś uznana za niszową, dziś gości na listach przebojów. Stała się zagrożeniem dla innych gatunków czy może nieszkodliwą alternatywą? Czerpie z nich inspirację czy może jest natchnieniem dla tradycyjnych producentów?

House, Electro, Trance

Postprzez SoundSeeker » 11 Lut 2010, 14:59

Dobrze, że admin pamiętał o elektronicznych potrzebach forumowiczów :geek:
Zauważyłem ostatnio tendencje do popularyzacji muzyki elektronicznej, tzn pojawia się coraz częściej na listach przebojów, w stacjach muzycznych czy młodzieżowych rozgłośniach radiowych. Niestety, wciąż w bardzo małym stopniu i do tego w wąskim zakresie... Najpopularniejszym i najbardziej rozpoznawalnym gatunkiem jest Trance, pewnie z racji na swoją melodyjność i przystępność. Od kilku lat w komercyjnej muzyce elektronicznej prym wiodą holenderscy DJe, nie ma się co dziwić, to przecież stolica muzyki Trance. Niegdyś popularnego Tiesto zastąpił niedawno Armin van Buuren. Ciekawe jak dalej będzie rozwijał sie ten segment muzyczny, może kiedyś doczekamy się radiowych audycji na poziomie (jak a State of Trance Armina ;) )
A wy co o tym myślicie?
SoundSeeker

Re: House, Electro, Trance

Postprzez krzychuuu » 16 Lut 2010, 15:37

Armin van Buuren i jego ASOT-y sa bardzo popularne na całym świecie,myśle ze Polska musi jeszcze troche popracować aby dorównac tej auducji.Słucham jej juz pare lat i z roku na rok jest według mnie coraz lepsza:)A trzeba przyznac ze Polska jest na dobrej drodze,organizujemy coraz wiecej imprez tego typu.Świadczy o tym sam fakt,że A State of Trance zawita równiez do nas:)Juz w kwietniu:)Bardzo mnie to cieszy:!
krzychuuu

Postprzez SoundSeeker » 17 Lut 2010, 12:53

O łał :o Jedziesz? O ile sie nie mylę ASOT 450 będzie w Poznaniu, tak?
A powiedz mi, skoro jesteś fanem muzyki Trance, zakładam że masz też o niej wyrobione zdanie. Nie uważasz, że akurat ten gatunek muzyczny stał się zbyt komercyjny? Np Armin jest nie tylko najpopularniejszym DJem na świecie, ale również jednym z bardziej popularnych producentów muzyki elektronicznej wśród osób nie słuchających na co dzień takiej muzyki. Nie uważasz, że Trance stał się zbyt komercyjny, co może zaważyć na jego jakości? Na przykład Electro cz Fidget House nadal pozostają w sferze muzyki niszowej, ale całkiem dobrze bronią się na scenie klubowej.
SoundSeeker

Postprzez krzychuuu » 17 Lut 2010, 13:13

:lol: Odbędzie sie we Wrocławiu!!!!!!!1wejdz na ftb i zobacz:)a muzyki trance słucham juz od paru lat i dla mnie nie wydaje sie komercyjna:P Tylko niekórzy słuchaja jedynie trancowe komerchy do radia.Prawdę mówiąc to szkoda że muzyka trance stała się tak popularna:(
krzychuuu

Postprzez SoundSeeker » 17 Lut 2010, 13:23

Ło!!! Rzeczywiście ;) we Wrocławiu
pomyliło mi sie z Armin Only, które było w Poznaniu
a swoją drogą, jestem z łodzi i tu mamy halę widowiskową, w której możnaby zrobić coś więcej niż tylko Planet of Angels... ale to temat na inna dyskusję
SoundSeeker

Postprzez MaxMara » 04 Mar 2010, 16:54

ja to czekam na Sunrise :)
MaxMara

Postprzez SoundSeeker » 08 Mar 2010, 22:16

Hmm... Sunrise... A czym Cię tak urzekł?
SoundSeeker

Postprzez miss » 24 Mar 2010, 23:39

jakby było na co czekać. szału nie ma.
miss

Postprzez krzychuuu » 28 Mar 2010, 18:41

Ja uwazam że ten cały sun rise wieje komercha i tandeta,przyjezdzaja tam napchane koksy i lateksowe panny.Ja wole imprezy które troche wiecej wymagaja od słuchacza:)
krzychuuu

Postprzez SoundSeeker » 07 Kwi 2010, 13:37

Chyba organizatorzy takich imprez zobaczyli, że Polska to świetny rynek zbytu i obecnie większość imprez muzyki elektronicznej jest nastawiona na jak największe gwiazdy, jak największe efekty i jak największą sprzedaż biletów... Musimy się z tym pogodzić, czy chcemy czy nie.
SoundSeeker

Wróć do Strona główna

Wróć do Elektroniczna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości