Go to footer

Przejdź do treści

Nowy Prezydent RP

Wydarzenia polityczne z Polski

Nowy Prezydent RP

Postprzez no_mercy » 17 Lut 2010, 23:48

Zbliżają się wybory, a jak dla mnie nadal nie ma w polu widzenia, żadnego sensownego kandydata. Wiadomo, że każdy będzie lepszy od foszastego kurdupla, ale chętnie zagłosowałbym na kogoś, za kogo nie będę się później wstydził.

Kogo widzicie w roli nowej głowy państwa?
no_mercy

Re: Nowy Prezydent RP

Postprzez gutekwlmw » 22 Lut 2010, 10:04

Zgadzam się, gorzej już chyba wybrać nie możemy, a szczęśliwie, szansę na reelekcję dla obecnego prezydenta słabe, praktycznie graniczące z cudem :lol:

Spośród zaproponowanych już kandydatów, albo chociaż listy spekulacyjnej, najchętniej widziałbym na tym stanowisku Radosława Sikorskiego. Przynajmniej potrafi zachować się za granicą i nie narobi nam tyle wstydu co kaczor... :roll:
gutekwlmw

Postprzez krzychwladstefanki » 22 Lut 2010, 15:29

Oczywiście podzielam zdanie kolegów wyżej, że gorzej być nie może. Ja z racji swojej sympatii do PO, na pewno byłbym za kandydatem z tej partii. Prawdopodobnie będzie to R.Sikorski lub Komorowski. Gutek masz rację, że Sikorski z racji obecnego stanowiska ministra Spr zagr. za granicą wstydu by nie przyniósł. Ale ja osobiście postawił bym na Komorowskiego. Kiedy widzę tego człowieka w tv wzbudza moją sympatię do tego jest przykładem prawdziwej głowy rodziny. Już teraz będąc na b.wysokim stanowisku marszałka wydaje mi się, że pokazał iż Prezydentem mógłby być na prawdę solidnym :)
krzychwladstefanki

Postprzez SupergiboN » 22 Lut 2010, 20:39

Z waszych wypowiedzi wnioskuje iż nie jestescie fanami malooryginalnego nakrycia glowy utkanego zmyslnie z tkaniny o enigmatyczej nazwie "moher" a co za tym idzie pewnej opcji politycznej której z pewnoscia calkowicie podpożadkowana jest obecnie sprawowana przez Lecha Kaczyńskiego prezydentura.
Mowiac szczerze nie jestem zadowolony z obecnego prezydenta naszego kraju.I nie chodzi mi o jego posture czy wzrost.Robi on na mnie wrażenie lekko zagubionego i oderwanego od rzeczywistosci czlowieka ktory nie zasluguje na tak zaszczytne stanowisko.I mam nadzieje że reelekcji nie bedzie.
Wedlug mnie sposród wszystkich kandydatów na urzad prezydenta najlepiej nadaje sie pan Radosław Sikorski.Spytacie mnie dlaczego? Otóż dlatego ,iż nasz obecny minister spraw zagranicznych jest osoba która(jeśli zostanie prezydentem)bedzie potrafila godnie reprezentowac nasz kraj, swietnie to udowodnil poczas swojej dotychczasowej pracy,jest mlodym i kreatywnym człowiekiem i z pewnoscia przy podejmowaniu kluczowych decyzji dla Polski bedzie kierował sie jej dobrem.
Śmiem twierdzic iż w przypadku kiedy PO zdecyduje sie na wyznaczenie p. Komorowskiego jako swojego kandydata na prezydenta to mowiac potocznie strzeli sobie w noge:)
Pozdrawiam
SupergiboN
SupergiboN

Postprzez miss » 22 Lut 2010, 23:29

ha ha PO to chyba żart... potrzeba nam dobrej nowej lewicy, ale nie takiej jak SLD, ktore gra pod publiczke na szczeblu regionalnym i nie tylko
miss

Postprzez krzychuuu » 22 Lut 2010, 23:43

Nie zapominajcie o tym,że wybierając prezydenta równiez wybieramy pierwsza damę:)Patrzac na naszą obecną to nie wielu brało to pod uwage wybierjac KACZORA!Oni nawet seplenią sie podobnie.Normalnie jakas masakra :shock:
krzychuuu

Postprzez krzychwladstefanki » 23 Lut 2010, 01:00

no racja, najbrzydsze państwo na świecie- państwo Kaczyńscy :P.. fatalna aparycja zarówno pani marii a tymbardziej pana lecha:P Jestem zwolennikiem Komorowskiego a teraz poszukałem zdjęcia jego żony:P sami zobaczcie : http://www.se.pl/media/pics/2008/06/05/ ... 60x370.jpg
krzychwladstefanki

Postprzez no_mercy » 27 Lut 2010, 15:59

widzieliście akcję pod publiczkę, czyli śniadanie dla Małysza w prezydenckiej rezydencji w Wiśle? i ten wtórny tekst '...wykonał pan zadanie w 200% ...' , czy coś w ten deseń. rozpaczliwe próby zaskarbienia sobie sympatii wyborców?
no_mercy

Postprzez mario » 12 Mar 2010, 13:46

Moim faworytem również był Sikorski, ale wraz z rozpoczęciem kampanii prezydenckiej pokazał rogi: najpierw obrażanie obecnego Prezydenta, teraz zawirowania z obchodami 70. rocznicy mordu katyńskiego... Polityka nigdy nie była czystą grą, przyznaję, ale myślałem że Radek Sikorski ma więcej klasy niż jego rywale... Nie no ręce opadają... Kolejne wybory, w których pretendentem do stołka będzie po prostu mniejsze zło... :(
mario

Postprzez gutekwlmw » 12 Mar 2010, 14:02

A propos wyborów, widzieliście stronkę, która już od dłuższego czasu odlicza czas do końca kadencji Kaczyńskiego? :D
http://www.odliczamy.pl/odliczamy/
gutekwlmw

Następna

Wróć do Strona główna

Wróć do Polska

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

gry java na telefon